Man kan ha mistet eller ødelagt fjernkontrollene, det kan være en feil på selve portåpneren eller garasjeporten. Det kan også være en feil på el-anlegget i garasjen.

Man skal alltid ha montert nødåpner for disse tilfellene.

En nødåpner er en låsesylinder som går gjennom garasjeporten og er festet til utløser på motor slik at porten kan løftes manuelt. Vanligvis løser man ut denne ved å låse opp nødåpner og dra denne ut fra porten. På låsesylinderen sitter det festet en tråd eller vaier, denne skal man nappe i slik at motor løses ut. Du kan da løfte porten for hånd.

Jeg mangler nøkkel til nødåpner

Hvis man mangler nøkkel til nødåpner må denne rett og slett borres opp slik at man får tak i tråd/vaier på innsiden. Trenger du hjelp til dette kan man kontakte en låsesmed eller du kan kontakte oss her (anbefaler dette dersom du mistenker feil på motor eller hvis porten allikevel trenger en service).

Jeg har ikke nødåpner på porten min

Hvis man ikke har montert nødåpner og ikke har annen inngang til garasjen finnes det dessverre ingen enkel måte å komme seg inn på. Her må man rett og slett bryte seg inn. På tre-garasjer kan man ofte bryte seg inn gjennom panelet på veggen. På betong-garasje blir dette verre og man må da se etter andre metoder som å knuse et vindu eller lignende. Siste utvei er å løfte opp porten ved å bryte den opp fra undersiden. Husk at porten er låst av garasjeportåpneren, så dette vil føre til skader på garasje, port og/eller motor.

Igjen, hvis du har montert portåpner i garsjen og ikke har annen inngang  nødåpner monteres.

Hvis du mangler nødåpner til porten din finner du dette her.

Mvh
Per-Erik
Driftssjef
Portspesialisten AS